Hopp til hovedinnholdet

Flakvarp

Flakvarp var opprinnelig plass under Aannerud gård i Solum (nå: Skien kommune). Bildet (TAu) er tatt fra Balsøya.

Navnet betår av to ledd - flak og varp. I følge Solum historie II  skriver flak seg fra fisket i fjorden. Fiskerne kastet eller la ut lyse flak i sjøen og varpet, dro, fiskene opp i nett når de kom inn over flaka. En annen forklaring kan være knyttet til båttrafikken opp Porsgrunns/Skienselva. Fra Flakvarp ved elvas utløp, ble større båter og tømmerflåter varpet (slept) motstrøms oppover mot Skien.
Flakvarp er ei lita grend med ca. 50 hus og 150 innbyggere.  Flakvarp ligger ved utløpet av Skienselva i bunnen av Frierfjorden.

Naboskap

Flakvarp har en aktiv velforening som er over 50 år. Flakvarp båtforening har 30 båtplasser og planer om utvidelse. Det er opplyst om at stedet er med i "Nabo sone", et prosjekt som skal erstatte nabokjerringa. Det vil si at vi skal prøve å se til at alle våre har det trygt og har noen å kontakte hvis de har behov for hjelp. 

Ankringsplass
I Flakvarpbukta ligger en holme som heter Fantøya. Den aktiviteten som utspant seg her ga bygda et dårlig rykte i 1950-åra. Da lå omreisende fortøyd med sine skuter hele sommersesongen mens de reiste rundt på bygdene og solgte sine varer.

Iseksport
Tidligere var det iseksport fra Flakvarp. Spor etter isrenna som kom ned fra høydedraget i nord, finnes ennå. Flakvarp er omgitt av skog med fine turstier og fjorden med bade og fiskemuligheter. (Kilder Solum Historie II og Wikipedia)


Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish