Hopp til hovedinnholdet

Grenlandsboka

1991, Jan Erik Tangen og Roger Halvorsen m.fl.

 Grenlandsboka ble utgitt i 2 opplag 1991 og 92. Jan Erik Tangen har utgitt revidert utgave i 2008 - tittel: " Nye Grenlandsboka", rettighet: Tangen Vilje       

Fra forordet i Nye Grenlandsboka: "Da Grenlandsboka kom høsten 1991, fikk den en overveldende mottakelse. Opplaget på 14000 bøker ble utsolgt på seks måneder. Det ble så trykket opp 7000 bøker til, og dette opplaget varte from til 2006. Seinere har mange etterlyst et nytt opplag, evt. en helt ny utgave. Denne "Nye Grenlandsboka" inneholder mange nye turmål og mye annet nytt stoff. Likevel er deler av stoffet fra den opprinnelige utgaven tatt med. Boka har nytt bildemateriale og nytt grafisk uttrykk. Vi føler oss sikre på at eiere av den første boka også vil ha glede av denne. 

Folk har ulikt forhold til bruken av natur og de opplevelsene dette kan gi. Noen går på tur ofte, andre en gong i blant. Vi tror likevel de fleste bærer på en drøm om å være oftere ute og høste av de gledene dette gir. Denne boka kon være det lille puffet som hjelper folk videre. Mange lurer på hvor de skal dra, og hva de kan oppleve. Selv mange trauste turgåere bruker bare et lite utvalg turmål. Vi håper og tror stoffet i denne boka skal være til hjelp, gi inspirasjon og lyst til å øse av det mangfoldet som kjennetegner regionen. En sa det slik: "Skaperen var rundhåndet da Grenland ble til".

Regionens rikdom kon ikke klemmes inn mellom to permer, så en slik bok kon ikke omhandle alt. Noen av perlene er dessuten sårbare og bør få ligge mest mulig urørt. Et mål med boka er å gi ideer til turmål og vise flest mulig kvaliteter ved nærmiljøet. Verdiene vi finner her bidrar dessuten til positiv identitet. Gjennom beskrivelser, mange turmål og mye "rommestoff" med små drypp fra vår rike natur og lokalhistorie, der noe også er av den muntre sorten, håper vi å glede leserne. I blant krydres også stoffet med selvopplevd småstoff. Boka behøver ikke leses fro perm til perm. To den from når du vil. les noen småstykker og finn den fram igjen seinere. To den gjerne med i sekken på tur. Grenland har en rik natur og lokalhistorie. Det ble likevel ikke dette, men forurensning og industrivirksomhet som gav regionen mest omtale og store medieoppslag den siste halvdelen av 1900-tallet. Naturmiljøene og historien har likevel ligget der. Denne boka håper vi bidrar til å synliggjøre mer av disse skattene."


Detaljer

  • Forfatter(e): Jan Erik Tangen og Roger Halvorsen m.fl.
  • Utgivelsesår: 1991
  • Forlag: Natur-Informasjon
  • ISBN: ISBN 82-90526-08-03

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish