Hopp til hovedinnholdet

Sauheradfjella. Der alle stier møtes

2007, Magne Kortner

Fra forfatterens forord (bl.a.): «Jeg håper denne boken vil ta deg med langs mange stier som ikke bare leder fra sted til sted, men som også trekker oss fra tid til tid. Og alle gode stier møtes der selve lengselen og kjærligheten har sin boplass, der tankene finner ro, der horisonten er vid nok til at vandreren kan skue tilbake og vidt omkring - og der det er klarsyn nok for å ane det som ligger mellom de sju blåner.

Slik er Sauheradfjella blitt det for mange, og flere skal visselig komme til i årene som venter.

Her finnes tradisjoner og gammel kultur, her finnes storhet og romslighet og vidsyn nok for alle. Og her finnes spenning og utfordring for den som ennå ikke kjenner alle stier. 

Mange har bidratt med kunnskap og erfaring til akkurat denne boken. En lesende askeladd vil kanskje finne at hendelser og gamle overleveringer ligger som et halvglemt mønster i selve lendet. Jeg har i boken her forsøkt å sette et forsiktig lys på noe av det som ennå kan legge farge langs de mange stiene, det som vi så sørgelig lett skritter over og forbi hvis vi bare haster av sted.

Noen av skogens menn har gitt meg beretninger om sine stier. De har latt meg følge med inn i selve eventyrriket, inn mot fjell og vann og gamle setervoller - der alle stier møtes»


Detaljer

  • Forfatter(e): Magne Kortner
  • Utgivelsesår: 2007
  • Forlag: Wera Forlag
  • ISBN: 978-82-9286702-0

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish