Her krabber karene opp fra Godalsbrakka forbi den oppbygde kulen på den gamle hoppbakken - på vei mot Åslitjern.
Godal var opprinnelig seter under Hem i Sauherad, men ble senere leilendingsbruk. Plassen hadde 6 kyr, 1 hest, 10 får.
Kan hende var Godal et gårdsbruk før svartedauen da gården så ble øde. Fruen på Godal er nevnt i forbindelse med Haugerud kirke som lå nær Bestul i middelalderen. Det vites at Godal var fast bebodd på slutten av 1700-tallet.
Beboere
Av beboerne kan her nevnes: ” Abraham Knudsen Godal var fløtnings- og elveformann i mange år i Øvre Luksefjell. Han var en aktet og grei mann i all sin ferd. Han døde på Godal i 1928, 84 år gammel.
Hans hustru Rine fungerte som jordmor i en menneskealder uten annen lærdom enn sin praksis, og uten lønn. Hun var et ualminnelig vakkert og godlynt menneske, som aldri sa nei, men tok ut enten det var natt eller dag, i all slags føre - ofte med ski på beina lange strekninger, når der var uframkommelig med hest. Hun døde også på Godal i 1915.
Godalsbakken (hoppbakke) lå også rett i nærheten. Stien mot vest, opp nord langs skibakken, fører opp til Rønningslia (Sondalsfjella). Hoppbakken var i bruk før under og like etter krigen og er nå fullstendig tilgrodd. Fra snuplassen ved Godal kan man også dra videre nordover Kongeveien gjennom Finnvolldalen eller man kan som kartet viser, dra østover til Økter og Hoppesul (bomveier). Sti opp til Stegaberget ved Åslivann og til Rønningslia. (se bildet)
Dersom du vil se samtlige bilder fra Luksefjell, kan du klikke her.